Officiell: Bentley Continental GTC Speed

1289692169635201011

Min blogg är om värstingbilar. Det vet jag att ingen missat. Men i kategorin ingår även lyxbilar. En värld jag uppskattar men tyvärr för sällan skriver om. Men för alla er som berusas av läder och exklusiva träslag. This one goes out to you!

Bentley Continental GT är en otroligt vacker och exklusiv bil. Den släpptes 2003 och var något modigt redan från början. Den liksom öppnade dörrarna för en helt ny syn på märket. En sportig och lyxig coupé blev resultatet. Som så många gånger förr kapades taket även på denna bil. Tillägget i namnet blev ett kort C som betyder convertible. Bilen passade flera olika typer av rika personer vilket innebar att bilen sålde bra. Med åren krävdes lite mer effekt och bilen hette helt plötsligt Speed. Även cabrioleten fick såklart en Speed-version.

Nu har Bentley släppt en ny Continental GT och GTC med större muskler. Den nya Bentley Continental GTC Speed bestyckas med den stora W12:an från VW Phaeton. Motorn är trimmad till hela 625 hästar vilket i sin tur är anledningen till att den över två ton tunga bilen klarar 100 km/h på 4,1 sekunder. För några år sedan hade den alltså hängt med värstingarna från Italien nästan! Toppfarten är 330 km/h vilket är imponerande för en sån stor och tung lyxvagn.

Priset på bilen är okänt. Men kalaset lär hamna på en bit över 2 miljoner kronor iallafall. Och känner jag Bentley rätt så är varje extra tillbehör svindyra.

 

Annonser