Edo Competition Ferrari ZXX – Hear The Roar!

image00006

För de allra flesta personerna skulle en bil i den snart utbytta Ferrari Enzo´s klass räcka gott och väl. Men Zahir Rana som äger en av världens vassaste Enzo-bilar håller inte riktigt med.

Med 650 hk och en prestanda som lyder: 0-100 på 3,5 sek och en toppfart på hela 355 km/h+ räknas Ferrari Enzo till eliten av superbilar. Varför då lämna in den på trim? Personligen har jag ingen aning vad som inte riktigt räckte för den gode Zahir Rana, men något saknades tydligen. Han kontaktade därför förtaget Edo Compitition och lät bygga om sin Ferrari till det närmsta racingbilen FXX man kan komma. Utvändigt ser bilen inte ut som något annat än en Ferrari FXX. Bakom ryggen har man pillat och mixat med V12:an från Ferrari Enzo. 650 har blivit 950(!) hk. Det är till och med mer än vad FXX har. Bilen väger självklart mer än FXX, men fortfarande en rejäl bit mindre än en vanlig Enzo. Sprinten till hundra är därför putsad till blixtsnabba 3,2 sekunder och toppfarten är likt Koenigsegg skriven till 390 km/h+. Några av er lär känna igen bilen från en tidigare incident med. Bilen var nämligen med på ett rally i Kanada förra året och valde att trotsa allt man tidigare använt en bil till och tog sig ett dopp i en sjö. Efter detta har bilen byggts upp igen till ett fungerande skick.

Titta gärna de två videoklippen nedan. Det första visar det olyckliga doppet bilen tog och den andra visar bilen nyligen då den står och gasar i ett garage med en Maserati MC12 Corsa framför sig.

Doppet hittar ni här

I denna viden gasas det friskt! Akta öronen bara!

Bild: www.gtspirit.com

Annonser