Lamborghini planerar 50 års jubileum nästa år – Greenpeace beware!

New-logo-for-Lamborghini-cars-50th-Anniversary-2

Inledning

Lamborghini firar nästa år en speciell födelsedag. Det är nämligen 50 år sedan företaget började bygga bilar. Detta firas självklart stort.

Fakta

Hela 2013 kommer Lamborghini fira sin födelsedag på ett eller annat sätt. Själva huvudakten är den road trip som ska äga rum mellan 7-11 maj nästa år. Lamborghini-bilar från hela världen väntas delta. Resan bär av från Milano och tar sig under dagarna den håller på, 120 mil runt i Italien. Man besöker självklart bland annat Rom. Avslutningen sker på den enda platsen i världen värdig för en avslutande akt på Lamborghinis 50 års dag. Lamborghinis fabrik i Sant’Agata Bolognese.

Jubileumsbil väntas

Men nog om alla evenemang som kommer ske under nästa år. Lamborghini kommer även släppa en specialbil. Det har Lamborghini firat sina större födelsedagar med ett antal gånger redan. Det började med att Lamborghini släppte en special Countach för att fira företagets 25 års jubileum. Fem år senare firade man 30 år och det gjordes med Lamborghini Diablo SE30 Jota. En exklusiv limiterad Lamborghini Diablo. Och senast man firade med en ny bil var 2003 då företaget fyllde 40 år. Det blev den gången en Murciélago med speciell lack och inredning. Nu är frågetecknen många vilken bil som kommer få posera som 50 års jubileumsbil. Med tidigare bilar i åtanke landar det förmodligen på någon speciell Aventador. Men det är inte alls säkert. Det talas även om en F70-dödare. En sak är iallafall säker! Jag ska göra allt för att vara på plats i Sant’Agata Bolognese den elfte maj nästa år

Bilderna nedan visar tidigare jubileumsbilar som Lamborghini gjort.

Annonser