Jaguar XFR-S – Coolaste katten i stan

Jaguar-XFR-S_1

Inledning

Jaguar bygger mest lyxiga klumpar som ska slå ut Audi A6 och A8, eller BMW 5 och 7 serie. Men nu hottar man upp grymma XF rejält.

Fakta

Brittiska Jaguar har historiskt byggt flera klassiska bilar. Inte minst klassikern E-Type. Men på senare tid har man riktat sig mer åt att locka högt uppsatta tjänstemän istället för jetset-eliten. Nu verkar jaguar gå tillbaka en aning i riktning mot den lite gasgladare kundgruppen! Först ut var sportbilen XKR-S som både finns som cabriolet och coupé. Nu har även en extra allt-version av lyxbilen Jaguar XF släppts. Siktet är inställt på BMW M5 och Audis stora RS modeller. Med 550 hästkrafter från den trimmade V8:an på 5 liter kan vi räkna med en hård strid mot tyskarna! Sprinten till hundra är avklarad på 4,4 sekunder och till skillnad från tyskarna är Jaggan inte elektroniskt begränsad till 250 km/h. Man klara den magiska 300-gränsen, men där tar det stopp elektroniskt. Kraften förs till bakhjulen via en 8-växlad automatisk växellåda. Jaguar XFR-S får en saltare look med hjälp av ett fett bodykit med en spoiler på bakluckan bland annat.

Pris

Det finns inte något pris på bilen än, men tittar man på de båda tyska konkurrenterna så ligger bägge under miljonen. BMW M5 har snäppet högre pris. Jag tror därför Jaguar XFR-S kommer hamna i liknande prisklass. Ca:800.000 kr

Bilder: www.ultimatecarpage.com