Officiell: Mercedes SLS Black Series – De svarta magikernas senaste

 

Inledning

Mercedes har likt bland annat ärkerivalen BMW en trimavdelning. På Mercedes-språk heter denna AMG medan det heter M hos BMW. Men har du lust att spendera ännu mer pengar på din två-dörrars Mercedes är Black Series rätt för dig.

Info

Företaget riktar sig till bilar från moderbolaget Mercedes-Benz med endast två dörrar. Man tar de redan håriga coupéerna och byter ut läder mot alcantara, metall mot kolfiber och vips har man sparat vikt. Under huven trimmas det vilt. Resultatet blir alltid extremt – Nu har SLS genomgått samma behandling.

Fakta

Den senaste bilen i raden, Mercedes-Benz SLS Black Series är en extrem version av den från början kvicka SLS Coupé. Invändigt har man slitit ut allt läder och bytt ut det mot alcantara som väger betydligt mindre. Black Series väger 60 kg mindre. Dörrpaneler samt mitt konsolen är nu i kolfiber vilket inte bara ger en rå look, utan även håller ner bilens vikt. Utvändigt ser bilen ut som en anabola-version av coupén. Man har breddat bilen och sänkt den jämfört med coupén. Självklart sitter ett maffigt bodykit på med justerbar spoiler på. Allt i kolfiber. Allt detta är nog för att få bilen att prestera bättre än orginalet, men Black Series nöjer sig inte med lite.  Motorn är trimmad till 635 hästkrafter istället för 571 i coupén.

Prestanda

Mercedes SLS Black Series använder sig av samma 6,2 liters AMG V8 som både roadstern och coupén, men råtrimmad! Detta har gett bättre 0-100 tider. Black Series gör detta på 3,6 mot 3,8 sek i coupén. Toppfarten är inte oförändrad – Den är sänkt. Detta är på grund av det nya bodykittet som är där för att ge bättre väghållning. Du kommer dock klara av 315 km/h vilket inte är fy skam.

Release

Den officiella premiären för bilen är på Los Angeles Auto Show som hålls mellan 30 November och slutar den 9 December.

Pris

Det är inte det sexiga kolfibret eller motorernas styrka som får dig att sätta i halsen när det gäller Black Series. Det är nästan alltid det vansinniga priset! Vill du ha en egen SLS Black Series, får du hosta upp 400.000 euro! Det är dubbla priset på SLS GT, som visserligen inte ser lika rå ut, eller accelererar riktigt lika våldsamt. Men den går trots allt 2 km/h fortare än Black Series. Välj själv…

Bilder: http://www.gtspirit.com