Render: Rolls-Royce Corniche Coupé

Inledning

Rolls-Royce sågs nyligen på Nürburgring då de testade något nytt. Det rörde sig om en tungt maskerad coupé, baserad på Phantoms lillebror Ghost. Nu har tyska biltidningen Autobild.de släppt en bild på vad vi kan komma att få se inom ett par år.

Fakta

Det rör sig med största sannolikhet om en sportigare ”rollsa” med Ghost som grund. Motorn i den kommande bilen lär bli samma 6,6 liter stora dubbel turbo V12:an, som redan nu sitter i Ghost. Pratar vi prestanda så lär bilen slå alla sina tidigare syskon till 100 km/h. Toppfarten sägs vara spärrad vid 250 km/h, inte för att man behöver köra mycket fortare i alla fall. För att hantera det nya sportigare receptet, ska bilen vara 10 mm lägre än Ghost och betydligt lättare.  Den delade motorn från Ghost producerar 563 hästkrafter och massiva 780 Nm vridmoment redan vid 1,500 varv. Växellådan väntas vara samma 8-växlade automat som du hittar i Ghost.

Premiärer

Bilen kommer först att visas i EX version på Genève mässan i mars. Detta är perfekt eftersom jag själv ska resa dit, så räkna med bilder och ytterligare info då. Sedan väntas den officiella premiären för produktionsbilen ske på Frankfurt mässan nästa år.