Bekräftad: Porsche 961 – McLaren och Ferrari-dödaren

Inledning

Porsches VD Matthias Müller har bekräftat att Sturtgart-baserade Porsche nu jobbar på något vasst. Bilen med ett icke bekräftat namn på 961, ska lanseras som motgift till magnifika Ferrari 458 Italia, och bankrossaren McLaren MP4-12C. Det betyder att den lägger sig bakom Porsche kommande 918 Spyder, men framför redan befintliga och hyllade GT2 RS både i prestanda och pris.
Fakta

Bilen kommer sannolikt vara inspirerad av Grupp-B Sportbilsracing klassen. Likt både Ferrarin och McLaren väntas bilen ha en mittmotor med effekt som matchar eller till och med slår de både andra. Vad vi får se för motor och effekt är dock inte känt än. Men med tanke på att de båda konkurrenterna ligger nära 600 hk, och Lamborghinis efterlängtade efterträdare till nu utdaterade Gallardo väntas till nästa år kan vi nog räkna med 600 hk+.

Design

Precis som Müller berättade, kommer denna Porschen likna sin storebror 918 och även konceptet Panamera Sport Turismo som visades i Paris för en månad sedan. Detta är nytt för Porsche, man väljer att fräscha upp hela sitt modellprogram med lite vassare look.

Pris

Än är det för tidigt att slå fast något pris, men ser man till sina konkurrenter från England och Italien, så ligger alla runt 2 miljoner kronor.

Annonser