UGR Lamborghini Aventador – King of tuners

Inledning

Den senaste trenden på min blogg är att skriva om stylade och trimmade Lamborghinis, Jag tycker det därför passar utmärkt att sätta punkt för detta med den värsta av de alla!

1200 hk Lamborghini

Företaget Underground Racing har just släppt sin senaste kreation. Det är denna gången en Lamborghini Aventador som fått lägga sig på operationsbordet. Resultatet är minst sagt häpnandsväckande. Att folk skulle tycka att Lamborghinis senaste flaggskepp Aventador, med sina 700 hk och fartresurser som följer, 0-100 km/h 2,9 sek, toppfart 350 (enligt Lambo själva) är rena söndagsåkarbilen kan nu andas ut. UGR har nämligen bestyckat den sprillans nya 6,5 liters tolvan med dubbla turbo. Utöver detta är kopplingen specialtillverkad för att klara av den nästan dubbla belastningen. Det finns hur mycket nytt i motorn som helst, men jag väljer att hålla den tekniska biten kort. Kort och gott kan jag säga såhär: 1000 hk på 93 oktan och maximalt hela 1200 hk.

Prestanda

Enligt Underground Racing klarar bilen 0-100 km/h på smått utomjordiska 2,2 sekunder. Någon siffra gällande bilens nya toppfart finns inte, men med tanke på att bilen i standard utförande slog Lamborghinis egna beräkningar, och testats till 354 km/h med GPS, så kan nog toppfarten på denna råtrimmade bil bjuda upp självaste Bugatti till en rejäl omgång.

Annat från Underground Racing

Företaget har flera kitt till olika bilar, flera Lamborghinis, Ferraris och så vidare. Vid ett evenemang i Ryssland körde en UGR Lamborghini Gallardo över 400 km/h.

Pris

Kan tänka mig att du redan sitter med checkhäftet framme, redo att skriva en check. Kittet med installation kostar dig 149.000 USD. För det kan du få en sprillans Aston Martin V8 Vantage från 2012. Dagens svåraste val?

Annonser