SEMA 2012 – Lamborghini LP 900 Molto Veloce

Inledning

Varje år i slutet av oktober och början av november, går SEMA av stapeln. Det är en mässa som är proppad med extrema styling och trim bilar. Varje år samlas stora ledare och entreprenörer för att på mässan i Las Vegas Convention Center, se vad det nyaste inom de olika kategorierna är.

En mycket snabb Lambo

En utav de absolut råaste och kaxigaste bilarna på mässan, heter LP900 Molto Veloce. Vad är det för någon bil då? Jo det är en Lamborghini Aventador det bygger på i grunden. Tillverkad av DMC som ett kitt till din Aventador har den fått det italienska namnet Molto Veloce, Mycket snabb på svenska. Förutom diverse trim du kan få på bilen, så kan du om pengarna finns – och det lär dom göra med tanke på vilken bil du kör, få inredning du själv varit med och tagit fram. Du kan även självklart få din Lambo med massvis av extra kolfilber och nya fälgar från ADV.1. En detalj jag snabbt noterade var spoilern. Det är samma som du hittar bak på Aventadors föregångare Murcielago LP670-4 SV (Super Veloce).

Pris

DMC är inte det minsta blyga med sina priser! Om du vill ha en totalt unik Lamborghini Aventador och inte bryr dig ett dugg vad det kostar, då är DMC-gänget nog rätt personer för dig. Deras kitt gör din bil både värre och råare än normalt. Priset för hela kittet med trim, special färg, fälgar och nya delar ligger på €125,000 – Men din bil blir å andra sidan som ingen annan i världen.

Vad kan du få för €125,000?

Om du istället väljer att spara pengarna och behålla din Aventador i vanligt utförande, kan du då köpa istället? Tja, du kan exempelvis köpa dig en hel Bentley Continental Flying Spur med under 2,000 mil på mätaren. Eller varför inte en till Lamborghini? Du kan få en svart Gallardo Spyder från 2008 med 574 mil på mätaren.

Bilder: www.gtspirit.com

Annonser