Bugatti ”Hyper” Sport – Ryktas till Frankfurt 2013

Vad är det som står på?

Ett rykte som sägs komma från Bugattis ledning, påstår att vi har en brutal bil att vänta till nästa år. Det rör sig om en ”Hyper” Veyron som skall visas på nästa års bilsalong i Frankfurt. Detta är något helt nytt och oväntat och samtidigt oklart. Ingen vet om ryktet är sant eller ej, men det är helt klart värt att dela med sig om!

Fakta

Ryktet rör sig alltså om en högst begränsad upplaga av ”Hyper Veyrons”. I dagsläget är det Bugatti Veyron Super Sport som är kungen av både företaget och övriga bilvärlden med sin extrema prestanda. En Veyron SS har 1200 hk och utvecklar maximalt 1500 Nm vrid, tillräckligt för att skjuta bilen till hundra på 2,6 sekunder. Bilen har rekordet för högsta toppfart av alla serieproducerade bilar på 431 km/h.

Nu kanske detta överträffas med råge av Bugatti själva! Nya bilen ska nämligen producera 1600 hästkrafter och med hjälp av ännu mer kolfiber, slippa bära på drygt 250 kg som Veyron SS bär på. Detta skulle självklart krossa allt vi i dagsläget känner till om accelerationstider och toppfarter! Det talas till och med om att Hyper Veyronen ska klara 0-100 km/h på fullständigt idiotiskt snabba 1,8 sekunder. Motorn kommer vara samma quad turbo W16 på åtta liter, men ännu mer trimmad än Super Sportens. Det talas om en toppfart på 288 mph eller 463 km/h!

Pris

Egentligen är det totalt onödigt att spekulera i detta eftersom Bugattis kundgrupp är förmodligen den mest förmögna i bilvärlden. Detta gör att priset är det minst relevanta för de som har råd. Med tanke på hur dyra bilar företaget ”mass”producerar i dagsläget kan priset för en Hyper Sport landa var som helst praktiskt taget. Jag tror personligen inte 30 miljoner utan skatt är någon som helst underdrift.

(Men som sagt, detta är rykande färska rykten och än är det långt kvar till mässan, inget är säkert alls)

Bilder: www.shmee150.blogspot.co.uk

Annonser