McLaren P1 Roadster – Vilda renderingar från Wild-Speed

Inledning

Hemsidan www.wild-speed.com har stått för flera extremt verkliga renderingar, bland annat den av Pagani Huayra Roadster som ni kan läsa om här. Det senaste offret är McLarens nyligen visade P1, nu med avskalat tak!

Fakta

Bilen som renderingarna bygger på är alltså P1. McLarens efterträdare till den magnifika F1! Kanske världens tuffaste utmaning? Det pratas om 600 kg/ton vilket är en bra bit över den siffra som Bugatti Veyron klarar. Och McLaren P1:s paradnummer är snarare dess massiva down force. Den sägs kunna producera racingbil-lika siffror i farter under sin toppfart. Eftersom den P1 som visades på Paris Bilsalong bara var en designstudie, så vet vi inte säkert om alla siffror och påstådda prestanda faktiskt stämmer. Men McLaren påstår iallafall att bilen kommer som seriebil under de närmsta 12 månaderna. Och dessutom pratas det om 0-100 km/h på 2,3 sekunder vilket skulle mosa allt vi känner till idag.

Renderingarna

Vad vi ser på bilderna är en cabriolet av den bilen McLaren visade upp i coupé form. Det finns förmodligen inte några planer att bygga något liknande, speciellt med tanke på att bilens företrädare inte fanns i cabriolet. Bilderna visar bilen i olika färger.

 

Bilder: www.wild-speed.com

Annonser