Mazzanti Evantra – Italienare visar upp sig i Monaco

Fakta

Top Marques i Monaco är kanske den allra mest glamourösa bilsalongen på året. Mässan går efter kvalitet istället för kvantitet, du kan se alla de värsta bilarna samt de mest exotiska nykomlingarna under samma tak här. Själva mässan består av mer än bara lyxiga bilar. Du kan se nya exklusiva klockor och självklart även yachter. Det häftiga med mässan är att om du tycker om något, kan du med lite tur få möjligheten att testköra bilen på gatorna av Monaco, och vi vet ju vad de gatorna gömmer – En äkta Formel 1 bana!

Kvick italienare

En av de kanske kvickaste bilarna på nästa års mässa är italiensk och heter Mazzanti Evantra. Bilen kommer att erbjudas i två olika versioner, den första utvecklar långt ifrån skamliga 403 hk, medan den värsta modellen kramar ur sig hela 603 hk, detta från en 3,5 liters boxer sexa. Skillnaden på den mindre och den större motorn är att den större motorn har bestyckats med twinturbo. Lägger vi då till att bilen endast väger 1,200 kg så förstår vi att den klarar noll till hundra på 3,7 sekunder.

Namn

Som så många andra superbilar har bilens namn en pampig historia. Evantra var odödlighetens gud på det gamla språket ”etruskiska”
Läcker detalj

Något jag reagerade på var bilens dörrar. Dessa öppnas likt Mercedes McLaren SLR eller varför inte Ferrari Enzo, Men ändå tvärtom! Istället uppåt framåt är det uppåt bakåt som gäller, Riktigt fräckt!

 

Annonser