Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale

Inledning

Det har varit tunt med nyheter inom lyx och superbils kategorin under ett tag nu. Detta är mycket på grund av att Paris bilsalong just varit och inga riktigt tunga mässor är än på ett tag att vänta. Men från ingenstans läckte igår bilder ut på en ny special version av Bugatti Veyron. Denna gången lägger världens snabbaste cabriolet Vitesse grunden för versionen.

Fakta

Bilen som bär världens mest avancerade motor hinner nästan till hundra blås innan du hunnit uttala dess namn – Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale. Motorn som sitter i alla Veyron är en W16 motor på 8 liter som utvecklar 1001-1200 hästkrafter beroende på version. Just denna är bestyckad med stora motorn. Bugatti som alltid har varit Crème de la Crème, inom biltillverkning har historiskt slagit många rekord, dels som några av dyraste bilarna någonsin med Type 41 Royale och Type 57 S Atlantic båda från 30-talet. Men även på senare tid som världens snabbaste serietillverkade bilar med Veyron Super Sport som har exakt samma motor som Vitesse.

Prestanda

W16 motorn i Vitesse på 8 liter med FYRA turbo som utvecklar 1200 hästar och 1500 Nm, avfyrar den nästan två ton tunga bilen från noll till hundra på 2,6 sekunder. Fegar du inte ur är du uppe i 200 efter 7,1 sekunder och galna 300 på 16 sekunder blankt. Toppfarten är 410 km/h. Men Bugatti har ställt ner den till 375 km/h så länge du inte ska köra på bana.

Skillnad

Likt alla olika versioner av Veyron som tidigare gjorts, är det endast estetiska skillnader i form av färgval som skiljer alla åt. Rafale är målad i en färg med det konstiga namnet Gris Rafale. Det är en grå lack. Man har valt en tvåtons-finish på hela bilen. Delar av bilen är nämligen naket blått kolfiber. Inredningen består av en sexig blandning av läder, kolfiber och alcantara i matchande blå finish.

Pris

Med revolutionerande teknik och exklusiva material kommer självklart saftiga priser. I dagsläget sopar Bugatti banan med allt annat vad gäller dyraste nybilarna. Vill du ha en Veyron Vitesse kostar den dig 1,69 miljoner euro, utan några avgifter och skatter. Vill du dock ha senaste Rafale kommer den göra dig ännu fattigare. Baspriset på den utan några avgifter eller skatter betalda är hela 1,9 miljoner Euro.

Bilder: www.gtspirit.com

Annonser