Rolls-Royce Ghost Fastback – Siktad under test på ”Ringen”

Inledning

Det händer inte så värst ofta att jag skriver om stora tunga lyxbilar. Främst för att marknaden är ännu mindre nu efter Maybachs bortgång. Numera har vi nästan bara två riktigt tunga lyxbilar att välja mellan. Numera står det hela mellan Rolls-Royce och Bentley! Snart kanske även Bugatti ger sig in i den absoluta toppen av lyxvagnar igen, med sin ännu ej produktionsklara 16C Galibier.

Det senaste

Det mest aktuella från Rolls-Royce är en kamouflerad Ghost som siktades på Nürburgring. Ghost är Rolls minsting och bygger i botten på samma grundplatta som BMW 7-serie. Motorn som väntas sitta i den lite ”upphottade” Rollsan är samma 6,6 liters stora V12:a som vi hittar i vanliga Ghost. Men nu aningen trimmad till runt 600 hästar, och aningen högre vridmoment. Toppfarten är elektroniskt spärrad till 250 km/h, dock är den redan snabba accelerationen lite bättre.

Rolls-Royce luras

Tittar man på bilderna som tagits på bilen, ser man att Rolls har satt på inte bara en eller två, utan tre handtag på dörren för att lura alla oss intresserade. Två är självklart flaska men vilka två, det är frågan? Jag skulle vilja se ”suicide doors”  likt storebrorsan Phantom Dropheads. Det kanske inte blir fallet, så att man kan skilja på storebror och lillebror lite extra. Men jag hoppas iallafall!

Pris och premiär

Rolls-Royce Ghost som finns nu som femdörrarsbil kostar ca: 190.000 Euro(Ca:1,9 miljoner kr). Vad Coupén kommer att kosta är okänt, men man kan nog kallt räkna med ett par hundratusen extra. Premiären lär ske på någon av de större mässorna i Europa eller möjligtvis Asien. Den kommer garanterat inte ske i år utan säkerligen någon gång under nästa år. Jag skulle gissa på antingen Frankfurt, eller Genève, eller möjligtvis Shanghai alternativt Peking. 

Annonser