Ferrari FF – Försten upp för fjället vinner!

Ferrari är troligen ett av världens mest kända bilföretag och har bjudit på några av världens vackraste och bästa bilar. På senare tid har kritik kommit från olika håll på nya bilarnas design. Personligen håller jag absolut inte med, visst var de kantiga 90-talarna råa på ett eget vis, men Ferrari ritar riktigt vackra och bra bilar.

En bil som fick smaka på arga åsikter är Ferrari FF. Bilen som hade premiär på bilsalongen i Genève 2011 var något helt nytt. Det är simpelt med Ferrari FF, antingen hatar du den, eller så älskar du den. 

Jag är helt förälskad i den! Bilen ser inte ut som något annat på gatan egentligen. Vissa jämför den med BMW Z3 Coupé till utseendet, jag ser vad folk menar helt klart, men jag tycker jämförelsen är orättvis mycket pga den enorma storleksskillnaden mellan de två. Ferrarin är upplevs riktigt stor och rymlig medan BMW:n är en liten sportbil. Men nog om det.

Tekniskt

Ferrari FF har fyra säten som faktiskt ska gå att använda. Bilens motor är en V12:a på 6,3 liter som utvecklar hela 660 hästkrafter. Trots en vikt på 1790 kg så klarar bilen 317 blås och redan efter 3,7 har du nått hundra km/h.Motorn är parad med en sjuväxlad F1-låda, Precis som den du hittar i exempelvis Ferrari 458 Italia. Fyrhjulsdriften är något revolutionerande. Man har valt att inte använda ett traditionellt system, detta för att spara på vikten. Istället har man trollat med motorn så att de sex främre cylindrarna driver på framhjulen och de sex bakre på bak. Detta har sparat 50% mer vikt enligt Ferrari.

Namnet

Ferrari FF kanske inte har det sexigaste namnet, men det betyder iallafall Ferrari Four och syftar på två viktiga delar av bilen. Först och främst är bilen kapabel till att transportera fyra personer och dessutom är den kapabel att göra detta i nästan vilka förhållanden som helst, bilen är nämligen fyrhjulsdriven

Pris

Priset är saftigt som sig bör när man pratar Ferrari. Bilen kostar i Sverige ca: 2,500,000 kr.

 

Bild: www.carsuk.net

Annonser