Lamborghini Estoque Concept

Efter texten om Lamborghini Aventador GT, blev jag så sugen på att skriva något om Estoque, så here goes…

Paris bilmässa är den mässa som genererar mest publik av alla stora bilmässor. Jag såg en jämförelse mellan de största i världen och om vi tar Genéve som exempel så hade den drygt 700.000 besökare. Mässan i Paris drog till sig en bra bit över miljonen. Därför kan man även räkna med en och annan vass världspremiär just där.

Under åren har många salta bilar fått se ljuset för första gången just där, min personliga favorit heter Lamborghini Estoque. Den fick sin första glimt av omvärlden på 2008 års upplaga av mässan. Precis som Lambo brukar, släpptes teaser-bilder innan själva premiären. Bilderna visade detaljer och avslöjade helt klart mindre än de frestade – helt enligt planerna.

Med en motor placerad framför föraren med bakom främre hjulaxeln blev bilen per definition mittmotor, vilket skulle ge bättre balans. Motorn som var lyft från baby-lambon Gallardo producerar 560 hästkrafter och bilen var utrustad med fyrhjulsdrift. Planer fanns även att lyfta in både större och mindre motorer från WAG som äger Lamborghini. Men bilen var och förblev ett koncept tyvärr.

Men nu kanske det ändras på den saken! Aventador GT ryktas visas på Genève Auto Show nästa år. En 4-dörrars lyxsedan likt Estoque, dock baserad på monstret Aventador.

Nedan finner ni alla teaser-bilder som släpptes inför premiären.

Annonser