Pagani Huayra Roadster – Kan detta bli verklighet?

 

Pagani Huayra är Paganis efterträdare till mäktiga Zonda. Bilen har helt klart ett par stora skor att fylla, detta har börjat väl med ett varmt välkomnande. 

Bilens namn är som många andra superbilar en hyllning. Men Pagani väljer inte att hylla någon person likt Enzo eller Dino. Bägge namnen är förövrigt Ferrari-bilar. Istället hyllar man en sydamerikansk vindgud. Och genast blir vind temat för bilen. Då passar väl en taklös vindälskande superbil perfekt!

Detta är ett gäng bilder på hur en framtida Pagani Huayra Roadster kan komma att se ut. Designad med föregångaren Zonda i åtanke, ser man lätt bilens rötter.

Om bilen blir verklighet eller ej vet ingen än, dessa bilder är endast spekulationer. Men visst, Zonda kom som cabriolet och nästan alla andra märken släpper både en coupé och en cabriolet av bilarna. Så varför inte?

Om man tittar snabbt ser coupén och cabrioleten nästan likadana ut framifrån. Men vid en närmare titt upptäcker man mer och mer skillnader. Lyktorna fram är lite råare än coupéns. Formel 1-nosen går längre ner, likt den på Zonda. Två luftintag har tagit plats framför framdäcken. En ny kofångare fram har gett plats för två kolfiber luftintag och istället för coupéns rad med LED-lysen, finns nu istället två runda lysen, en på var sida om bilen.

Om en cabriolet byggs av Huayra, kommer den säkerligen bära samma mittmonterade AMG biturbo-V12 på 6 liter. Tolvan ger över 700 hk, och har ett vikt/effektförhållande på under 2 kilo/hk vilket är riktigt bra! Bilens toppfart är över 370 km/tim, och sprintar 0 – 100 km/h gör den på under 3,5 sek. Alla dessa imponerande siffror är mycket tack vare en låg vikt på endast 1350 kg.

Nedan hittar ni tre olika färger på bilen.

 

 

Bilder: http://www.wild-speed.com