Ferrari F70 – Ferrari lyfter skynket mer och mer

På bilsalongen i Paris visade Ferrari upp massa godis. En hel del superbilar och GT-bilar som sig bör när det är Ferrari vi talar om. Men uppmärksamheten riktades lite extra till något betydligt mindre och lättare. I montern visades nämligen Ferraris monocoque tillhörande F70 upp. Det var den första gången något visades öppet av nästa hyperbil från Ferrari. 

Nu har Ferrari genom Ferrari Magazine publicerat något betydligt hetare! I magasinet publicerades nämligen en bild av motorn till Ferrari Enzos efterträdare upp.  Vad ser man då på bilden?  Jo en stor modern V12:a som är placerad några cm från coupén. Tittar man närmare bak axeln hittar man något som ser ut som ett elsystem för extra effekt. Detta bekräftar ryktet som länge varit att bilen utrustas med HY-KERS system till V12:an. Sluteffekten lär hamna med energikicken på runt tusen häst. Vikten kommer vara låg, någon exakt siffra finns ej dock. Men runt 1300 kg är det senaste jag hört. 

En låg vikt och hög effekt är självklart optimalt för råa 0-100 km/h(62 mph) tider. Ferrari F70 kommer göra detta på under tre sekunder vågar jag nästan lova, speciellt med tanke på att ärkerivalen Lamborghinis värsting Aventador gör 100 på 2,9 sek från noll exempelvis. 

Priset lär säkerligen landa på över 1 miljon Euro. Och precis som Enzo kommer F70 garanterat endast byggas i en liten upplaga.

Än vet ingen utom Ferrari själva när bilen visas för publik men det lär ske under nästa år.

 

Bilder: http://www.gtspirit.com

Annonser