Rolls-Royce Art Deco – Stiligare än vanligt

Paris bilmässa börjar imorgon, men redan nu har vi fått smygtitta på vad som Rolls-Royce ruvade på. Rolls-Royce ställer ut tre modeller, minstingen Ghost, storebror Phantom och Phantom Drophead. Alla tre bilarna blir utsmyckade på ett unikt sett.

Att Paris blev staden för Art Deco versionerna är inte konstigt alls. Art Deco började nämligen i Paris och var populärt under 1920-1930-talet.

Om vi börjar nerifrån med lilla Ghost, så kommer den prydas med en två färgad lack. Jubilee Silver och Cobalt Blue. Invändigt kommer du ha svårt att missta din Ghost för en Bentley, Rolls-Royce har nämligen låtit brodera sitt emblem på ett flertal ställen i bilen. Lädret är vitt med blå detaljer.

Går vi upp lite i storlek, tyngd och pris hittar vi Phantom. Bilen som uppdaterades till generation två på förra årets Genève Bilmässa, kommer prydas med maffigt svart läder kantat med gröna detaljer, inte helt enligt Rolls-Royce grundrecept kanske, men jäkligt häftigt enligt mig.

Kvar har vi nu endast Phantom Drophead, Den dyraste Rolls-Roycen som märket erbjuder!
Bilen kommer få en ljusblå interiör och exklusiva pärlemor inlägg som lite extra ”bara för att”.
Rolls-Royce kunder kommer att få tillåtelse att bygga sina egna art deco bilar med nästan fria ramar. Ett intressant tillval är belyst Spirit of Ecstasy emblem.

 

Bilder: http://www.gtspirit.com

Annonser