Lamborghini Aventador LP700 Roadster – Bilder av Wild-Speed

Den mest efterlängtade bilen någonsin i mina ögon, Lamborghini Aventador LP700 Roadster är nu verkligare än någonsin. Detta genom en serie bilder gjorda av http://www.wild-speed.com. Bilderna visar bilen både med och utan tak. Många timmar har säkerligen lagts ner på detta gäng bilder! Bilderna är med största sannolikhet väldigt nära slutprodukten. Och absolut de tuffaste hittills! Av bilderna att döma är det en tvådelad targa-variant vilket vi även såg på testbilen som setts lite överallt, senast i Tyskland. Själva cabrioletlösningen är den stora snackisen med nya Aventador. Man har övergett det hopplösa tältet som prydde Murciélago Roadster. Istället använder man en lösning likt den som klassikern Diablo hade på sin Roadster. Än är det oklart hur Lamborghini har tänkt med förvaringen av takdelarna, detta kan antingen ske ombord eller hemma i garaget.

Pratar vi vikt och effekt kommer nog lite eller nästan inget av det brutala receptet som coupén har ändras. Trots att bilen blir taklös vilket ofta ger en högre vikt p.g.a. nödvändiga förstärkningar och sådant, kommer nog bilen hålla sin matchvikt på 1,575kg. Effekten på 700 hk kommer förbli orörd liksom prestandan. Detta betyder 2,9 sek till hundra och en toppfart skriven till 350 km/h.

Källor påstår att premiären kommer att ske på Los Angeles Motor Show som går av stapeln i slutet av November. Detta är ej fastställt och i och med Lamborghinis fullsmockade orderbok på coupén så finns ingen plats på produktionsgolvet. Detta kan möjligtvis skjuta upp premiären till tidigt nästa år. Kanske som jag personligen hoppas till Genève som är i Mars varje år. Det var ju just där för för två år sedan som coupén såg ljuset för första gången.

 

Bilder via: http://www.gtspirit.com

 

Annonser