Pagani Huayra – Världens snabbaste valhaj!

 

Pagani är ett litet företag som jag älskar och fascineras över! Deras fullträff Pagani Zonda som nu snart är utdöd pga att AMG:s V12:a som sitter i varje Zonda inte längre är tillgänglig. Zonda kommer med en sista hyllnings-version med den sannolika namnet Pagani Zonda 764 Passione. Den bilen kan du läsa om i en artikel som jag skrev för en knapp månad sedan.

Paganis nya flaggskett heter Huayra och är om något ett mekaniskt mästerverk inbäddat i massor av naket kolfiber och läder. Bilen som utvecklar 30 hästkrafter mer än min personliga favorit Aventador (alltså 730 st) är lika dyr som den ser ut. Och har prestanda så det räcker och blir över: toppfarten lär vara 370 km/h och 0-100 km/h går på mindre än 3,5 sekunder.

Nu har det läckt bilder på ett minst sagt unikt exemplar. En mörkgrön Huayra med matchande grön interiör och massor av vulgärt naket kolfiber på klassiskt Pagani manege. Bilen är även utrustad med elakt svarta fälgar. Detta är mer och mer vanligt hos andra tillverkare, medan Pagani ofta behåller klassiskt silvriga fälgar.

Var bilen är på väg någonstans är oklart, men gissningsvis till en asiatisk kund, möjligtvis superbils-täta Hong Kong. Detta rykte föddes genom det faktum att bilen är högerstyrd.

Priset för en Huayra ligger på galna 1,4 miljoner dollar och uppåt beroende på hur speciellt varje exemplar är.

Bilder: http://www.prototypezero.net

 

 

Annonser