Officiell: Nya Aston Martin DB9

Brittiska Aston Martin har alltid varit den sportige connoisseurens val av bil. På senare tid har utbudet av modeller varit aningen krångligt. Vi har Cygnet, DB9, Virage, DBS, Vanquish och självklart One-77. Den sistnämnda är ett extremt monster som endast byggdes i 77 exemplar. En bil som jag personligen har en aning svårt för. Men för en tid sedan meddelade Aston att Virage som deras senaste modell heter ska upphöra. Istället  är nu nästa generations Aston Martin DB9 officiell!

Bilen som är den billigaste av Aston Martins utbud om man inte räknar med polaris-räddaren Cygnet, som bygger på Toyota IQ men kostar många gånger mer och, finns i utbudet för att dra ner den genomsnittliga förbrukningen hos Aston Martin. Men nog om det!

Nya Aston Martin DB9 får ett sexigare yttre, mer effekt med hjälp av den nyutvecklade V12:an från Vanquish. Faktiskt ganska mycket mer effekt! Den nya motorn ger ifrån sig 517 hästar vilket är hela 47 mer än föregångaren. Mycket är hämtat ur nya Vanquish, ett annat exempel är fjädringen som har tre olika settings: Normal, Sport och Track. Där är Normal den man använder vid bekväma turer, Sport den man väljer om man vill att det ska hända lite till, Track använder du om du är helt galen eller vill sätta rekord från garaget till mataffären.

Både en coupé och en cabriolet, som på ”Aston Martinska” heter Volante kommer finnas att välja mellan.Och i Storbritannien är priset för coupén £131,995 vilket är en bra bit under priset för den nu utdöde Virage.

Titta gärna på bilderna nedan från http://www.gtspirit.com

Annonser