McLaren MP4-12C Singapore Edition

Endast en dag efter den officiella releasen av McLarens koncept studie till den kommande efterträdaren till McLaren F1 släpptes, kommer nu en special version av minstingen MP4-12C. Bilen som kommer i endast tre exemplar, är gjord speciellt för Singapore. Inte helt oväntat att McLaren släpper en version ämnad för Asien. De flesta super och lyxbils företagen har nämligen gjort samma sak. Ferrari har gjort det med sin konkurrent 458 Italia, Lamborghini likaså med flera special versioner och även Bugatti med sin Veyron Wei Long.

Bilen McLaren kontrar med, ska släppas om två dagar(21:a September). Detta sker på en cocktail-bjudning hos McLaren mitt under Singapores egna Grand Prix.

Bilarna som alla tre har utvecklats av McLaren Special Operations (MSO) som är skaparna bakom one-off bilen X1 som hade premiär för ett par månader sedan på Pebble Beach i Kalifornien kommer sticka ut lite extra. Som bilden avslöjar kommer bilarna vara svarta med röda delar och en silver stripe. Även små ändringar är gjorda, exempelvis är fälgarna gjorda i extremt lätt material och både fronten och aktern är nya för att få en lite vassare look. 

Två av de totalt tre bilarna är redan sålda så endast en återstår.

Priset på bilarna är lika exklusivt som upplagan: €800,000 kostar bilarna styck, att jämföra detta med en standard MP4-12C som i Tyskland kostar ca: €200,000.

Bild: http://www.gtspirit.com