Mercedes SLS Black Series

Kommer ni ihåg spionbilderna på Mercedes SLS Black Series som jag visade för en dryg månad sedan? Nu finns det animeringar på hur själva bilen kan komma att se ut!

När Mercedes vill bygga något ännu mer brutalt än det AMG redan gör, då tar dom tag i Black Series! Produkterna som lämnat fabriken med Black Series-emblem är alltid extrema, alltid två dörrar och alltid underbara!

Därför var det endast en tidsfråga innan Black Series skulle få lägga vantarna på en måsvinge! Men nu är arbetet i full gång och det talas om effekter på 650 hästkrafter! Motorn som ska föra denna bjässe framåt är en uppdaterad version av V8:an som du redan nu hittar i SLS och SLS Roadster. Men istället för 571 häst ska bilen som redan nämnt pressa fram hela 650 hästkrafter! En toppfart på 322 km/h är något vi räknar med att bilen presterar.

Ska vi tro på bilderna kommer bilen finnas antingen med en stor spoiler, förmodligen som en del i ett down force-paket, eller helt utan.

fler estetiska uppdateringar är bland annat: Fler luftintag för att hålla motorn kall. Bland annat ett på motorhuven, direkt ovanför motorn. En ny front med extra utrymme för att släppa in luft, nya sidokjolar, breddade hjulhus till fetare däck. Även dubbelt så många avgasrör – fyra stycken istället för två.

Något pris finns självklart inte än, men räkna kallt med att 1,8 miljoner som den vanliga SLS coupé ligger på kommer skrämmas upp åtminstone ett par hundratusen till.

I albumet nedan ser ni bilen i olika färger och med eller utan spoiler, vilken väljer du?

Bilder: http://www.gtspirit.com

Annonser