McLaren P12 – Första Teasern

McLaren Automotive släppte idag en neon-teaser på vad som med största sannolikhet är ”P12”. Bilen som kanske bär den tyngsta uppgiften i bilhistorien, att ta över från the one and only: McLaren F1…Något officiellt namn finns inte än till bilen så bilen går tills vidare under namnet P12. En handfull viktiga kunder ska enligt ryckte inom kort få se bilen på en privat visning, vi andra dödliga får vänta lite längre än så! Ett datum att boka in i kalendern är 27:e September, det är nämligen datumet då Paris Auto Show 2012 slår upp portarna. Räkna med att se P12 i sin fulla prakt då. Att McLaren siktar på toppskiktet inom superbilar är tveklöst, konkurrenterna P12 kan räkna med heter exempelvis 918 Spyder och F70 och är Porsches respektive Ferraris värsta någonsin! Ska man slåss i den exklusiva ligan får man se till att bilen inte görs på löpande band heller, något McLaren försäkrar genom att endast bygga 500 exemplar. Motorn ska i grunden vara samma V8 på 3,8 liter och dubbla turbo som i lilla syskonet MP4-12C. McLaren påstår att den nya bilen ska bli världens snabbaste bil med en acceleration på 2,3 sekunder till hundra knyck!

Vad bilden avslöjar är inte mycket, men två direkta arv bilen fått från fadern McLaren F1 är luftintaget på motorhuven samt luftintaget på taket. Allt för att låta motorn leva ett bättre liv.

Med tanke på arvet bilen har att bära på och den exklusiva upplagan bilen kommer i så kan vi räkna med en saftig prissättning.

Ser man hur prisutvecklingen på McLaren F1 har gått, så skulle jag råda alla med tillräckligt stort bankkonto att ställa sig i kö!

 

 

Bild: http://www.gtspirit.com