Lamborghini Gallardo – The last hurrah

 

Via http://www.lambocars.com och http://www.gtspirit.com fick vi igår njuta av tre häftiga bilder på Lamborghinis uppföljare till Gallardo. Bilderna visar en cabriolet, en coupé och en bantad och trimmad ”Superleggera”.

Innan Lamborghini Gallardo har tar farväl efter tio år på tronen som Lamborghinis minsting, kommer en sista version släppas! Den värsta versionen hittills av Gallardo heter LP570-4 Super Trofeo Stradale, och har som modellbeteckningen avslöjar, 570 hästkrafter och driver på alla fyra hjulen. Super Trofeo är Lamborghinis egna racing serie och Stradale betyder gata på italienska, så bilen ska vara en racingbil för gatubruk. Många trodde att den skulle bli det sista vi såg av Gallardo.

Men nu ryktas det om en sista version som har ett mål: Återta Lamborghinis plats på toppen bland mindre superbilar! Gallardo som levt tio år, känns i jämförelse utdaterad mot motsvarande bilar från Porsche, McLaren och Ferrari, så något måste ju helt klart göras! V10:an som det senaste decenniet gått från 500 hästkrafter i original Gallardon, till 570 i de värsta varianterna, väntas nu trimmas ytterligare! Effekten är okänd liksom namnet men räkna med 580 hästkrafter, eller kanske till och med 59o! Det är ännu oklart om bilen kommer driva på alla fyra eller endast på bakhjulen.

Att dessa bilar kommer gå åt är det ingen tvekan om. Men frågan är om Lamborghini inte gått lite långt med alla versioner? Det pirret i magen som de tidigare versionerna gav är borta för länge sedan. Känslan man får tyvärr är att Lamborghini är aningen desperata, och bara spottar ur sig smått uppgraderade bilar för att inte hamna för långt efter konkurrenterna.

 

Annonser