Lamborghini Gallardo uppföljare – Här 2014!

Efter 10.000 exemplar har byggts av Lamborghini Gallardo, så kommer uppföljaren! Tio år efter lanseringen 2004 förväntas nya bilen se ljuset – inte en dag för tidigt enligt många! Den nya bilen väntas ha en uppdaterad variant av V10:an som sitter i Gallardo. Något namn är såklart inte känt än – men flera namn har det talats om, exempelvis: Cabrera. För att hålla sina direkta konkurrenter från framförallt Ferrari och McLaren bakom sig, kommer bilen med största sannolikhet utveckla runt 600 hästar.

Bilen väntas erbjudas i fyrhjulsdrift, men även som bakhjulsdriven. Prestandamässigt kan vi nog räkna med sprinter till 100 km/h på runt tre sekunder. Bilden kommer med E-gear som enda alternativ. Detta betyder på Lamborghini-språk att du har paddlar bakom ratten och endast två pedaler att hålla koll på. 

Den soppa av special versioner som Gallardo har producerats i är något Lamborghini jobbar för att undvika med nya bilen.

Tre stycken renderingar baserade på Lamborghini Sesto Elemento har släppts via http://www.LamboCars.com. Bilderna visar en coupé, en cabriolet(Spyder) och en Superleggera. På bilderna kan man läsa LP600-4/LP600-2 och LP630-4 Superleggera. Vad betyder då detta? Jo, LP är italienska och betyder ”Longitudinale Posteriore” vilket innebär att bilen har en mittmotor placerad på längden. 600 är antalet hästkrafter och siffran efter bindestrecket indikerar hur många hjul som driver bilen. Om bilderna är lika slutprodukten eller ej är oklart, men en sak är säker: Bilderna visar en fantastisk bil!

Bilder från http://www.gtspirit.com

 

Annonser