Ferrari SP Arya – Maranellos senaste one-off

Ferrari har under de senaste åren släppt fem stycken extra speciella bilar till stora kunder! Artisten Eric Clapton är en som beställt en special version av Ferrari 458 Italia, kallad SP12 EPC.

Den senaste bilen Ferrari jobbar på heter SP Arya, och är beställd av en man som redan innan har ett mäktigt Ferrari garage, eller vad sägs om Ferrari F40, Daytona, 599 GTO, SA Aperta och den ultra exklusiva 599XX! Den sistnämnda är en extrem racing bil som som baseras på Ferrari 599. Bilen får endast köras av ägaren på bana OM Ferrari själva tillåter det. Till det bör tilläggas att bilen i sig inte ens står hemma hos ägaren utan hos Ferrari själva.

Ferrari SP Arya ska enligt ryckte vara baserad på 599 GTO och motormässigt ska bilen behålla monster V12:an från GTO:n. Viss modifiering kommer självklart ske. uppgraderat avgassystem samt annorlunda fjädring. Bilen kommer att se helt unik ut designmässigt, man fastställde den slutliga designen efter att ha handplockat det bästa från tolv olika designer. Bilen kommer vara stationerad i Dubai men som många andra arab-bilar kommer den skeppas till Europa på somrarna. Mer info om bilen och riktiga bilder kommer så fort bilen är levererad.

 

 

Bilden nedan visar Cheerag Arya, mannen som beställt bilen, tillsammans med sin Ferrari 599 GTO

Bild

Bilder: http://www.gtspirit.com

 

Annonser