Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster – Siktad nära hemmaplan!

I vintras strax innan bilmässan i Geneve siktades en grupp Lamborghinis i Lappland. Den mest intressanta i gruppen var helt klart en svart maskerad Aventador. Den var nämligen en roadster. Hela världen trodde att bilen skulle visas på Genéve mässan som hålls årligen i Mars. Inte blev det bättre av ”teaser-videon” Unica. En person hade lyckats urskilja Aventadors framlysen ur den mörka videon. Allt pekade mot att en frisyr-dödande Aventador skulle visas! Visserligen gjordes exakt det, men i form av Aventador J. Lamborghini är ett företag som verkligen lever efter ”Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge”, speciellt med att släppa versioner av sina V12-värstingar. Den senaste, Aventador LP 700-4 har nämligen inte kommit som taklös än. Men nu är det förmodligen nära tills skynket lättar och världen får skåda vad Lamborghini kokat ihop! På hemsidan http://www.teamspeed.com finns det nu nämligen färska bilder på vad som bör vara en  minimalt maskerad Aventador Roadster nära fabriken i Sant’Agata Bolognese.

Små estetiska ändringar är gjorda i form av att motorhuven är omgjord från den som sitter på coupén. När föregångaren till Aventador: Murciélago kom i cabriolet rasade många över att takkonstruktionen var hopplös. En tygvariant som tog allt för länge att sätta ihop. Därför ska Aventador Roadster enligt rykte bestyckas med kolfibertak.

Än vet ingen utom Lamborghini själva när och var bilen har premiär, men bilmässan i Paris är redan i September, så kanske med lite tur visas Aventador Roadster där! Geneve är en annan het kandidat, det var ju just på Genève som coupén hade världspremiär 2011.

Själva hjärtat i bilen är samma som hos coupén vilket innebär en nyutvecklad V12:a på 6,5 liter som ger ifrån sig 700 sjungande hästar vid 8250 varv. Även prestandan är identisk med brodern, det innebär självklart stillastående till 100 blås på 2,9 sekunder och en toppfart enligt Lamborghini själva på 350 km/h, på Hockenheim i Tyskland mättes dock en högre fart upp med hjälp av GPS.

Prissättningen på Aventador Roadster är i dagsläget ej fastställd. Räkna med att de ca: 2,500.000 sek man tvingas hosta upp för coupén inte räcker till.

Mer bilder nedan.

   

Samtliga bilder är från http://www.teamspeed.com

Annonser