Ferrari bjuder upp till maktkamp mot Englands F1-giganter!

                                           Ferrari F70 maskerad i närheten av Ferraris fabrik i Maranello.

Ferrari Enzo är utan tvekan en utav en lång lista av klassiska Ferrari-bilar som satt ett rejält avtryck på världen. Namnet Enzo andas prestige rakt igenom! Det är nämligen förnamnet på Mr. Ferrari himself! Enzo var tänkt att byggas i 349 exmplar men redan innan produktionen hade startat var alla bilarna sålda och folk stod i kö fortfarande. Ferrari valde att utöka produktionen till 399 exemplar bilen sålde som smör och blev snabbt populär bland samlare och entusiaster. (Zlatan Ibrahimovic är en av de lyckliga som äger en Ferrari Enzo)

Motorn var en massiv V12:a på 650 hästkrafter som fick bilen att gå som ett skott! Vad sägs om 0-100 km/h på ca: 3,5 sekunder och 350 km/h+ i toppfart! Priset låg strax över miljonen…Inte i svenska kronor då utan i brittiska pund!

Under utvecklingen bar bilen namnet F60, logiskt eftersom Ferraris monster innan hette F50 och innan dess den underbara F40 som självaste Jeremy Clarkson hyllat som ”The best supercar of all time!”.

Men åter till Ferraris nästkommande monster F70. Bilen kommer enligt rykten använda sig av HY-KERS system vilket innebär att ett batteri ligger och adsorberar den energi som annars går till spillo under hårda inbromsningar exempelvis och sedan omvandlar denna energi till ren effekt i motorn. Det skulle betyda att dom 900 hästkrafterna som det pratas om att Ferrari F70 ska utveckla snabbt blir 1000 med hjälp av det lilla systemet. En detalj som förövrigt användes i Formel 1 där Ferrari har en gedigen historia. Prestandan för denna bil är hemlig än och jag kan bara spekulera. Men med tanke på att samtidigt som Maranello smider på sitt nästa flaggskepp så är en annan av superbilstillverkarna på samma spår! Englands F1 genier på McLaren bygger nämligen sin efterträdare till den nästan vulgärt grymma McLaren F1, Världens snabbaste sugmotor bil som slog rekord 1998 och som fortfarande inte är slaget. McLarens bil ska använda sig enligt rykte av HY-KERS och även den ha en effekt runt tusen häst! Den sägs även bli världens snabbaste bil med en 0-100 på 2,3 sekunder.

Med detta i tanke lär alltså Ferraris F70 vara något att räkna med! Inget officiellt om de båda monsterbilarnas entré för allmänheten att beskåda men en mässa som brukar packa tätt med hyperbilar och extrema åk är Genève så möjligheten finns att de båda lyfter skynket just då.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tack till http://www.gtspirit.com/ för tillståndet att använda bilderna i denna artikel.