SCC Ultimate Aero XT Limited Editon

McLaren F1 hade toppfartsrekordet som lyder 372 Km/h.(McLaren F1 är fortfarande världens snabbaste sugmotorbil). Ett rekord som stod sig bra mot allt tills Bugatti gav sig in i leken drygt tio år senare med sin Veyron. Helt plötsligt blev det populärt att slå varandra på fingrarna med att ha några få km/h högre toppfart än alla andra. För tillfället innehar Bugatti rekordet som lyder: 431.074 km/h. En utav utmanarna kommer i från USA och heter SCC Ultimate Aero TT. Faktum är att just denna bil snodde rekordet under några år innan Bugatti kom med Super Sport som tog både ”vanliga” Veyron som hade rekordet ett tag och även SCC Ultimate Aero TT som innan Veyron Super Sport kom hade rekordet som då löd 412,28 km/h.
Efter det att Aero TT slagit rekordet och var kung i toppfartsleken under en kort period så hörde man inte så mycket om det lilla företaget. Men så läckte bilder på en bil som skulle slå allt! Tuatara kommer bilen att heta och ska ha en V8 med dubbla turbo som tillsammans utvecklar hela 1350 hästkrafter. Dock vet ingen något om när bilen i sig blir officiell och släpps.
I dagarna kom information om en special variant av Ultimate Aero TT som ska ha en smått nertrimmad version av Tuatara’s brutala åtta. Denna bil ska bli det sista av Aero TT och bär namnet Aero XT Limited Edition.

Viss teknologi hämtas från det framtida monstret Tuatara. Några exempel är V8:an med dubbla turbo på 6,8 liter som utvecklar hela 1300 hästkrafter. Det är förövrigt 100 hästkrafter mer än Veyron Super Sport som dessutom väger betydligt mycket mer än Aero XT. Den sjuväxlade semi automatiska växellådan med paddlar bakom ratten är även den hämtad från Tuatara tillsammans med bromssystemet och kylningen.

Endast fem exemplar är tänkt att byggas av denna högst begränsade och ursinniga bil. Och den förmögenhet som bilen förmodligen kostar att köpa är det nog ytterst få som ens kan komma i närheten av att tjäna ihop under sin livstid.

Räkna med 0-100 på under 3 sekunder och teoretiskt Tuatara en toppfart på sjuka 440 km/h så XT limited edition lär ligga i det teoritoriumet.

Annonser