Arrinera Hussarya

Polen är kanske inte någon speciellt etablerad superbilsnation, Men det ska bli ändring på den saken!

Först ut är Arrinera Hussarya en brutal superbil som trycker på en V8 som gjort sig känd genom att tjänstgöra under huven på Corvettes värsting ZR1. Det betyder som bekant att 650 mullrande hästkrafter finns att hämta ur den 6,2 liter stora V8:an. Vikten hålls på en låg nivå på endast 1300 kg vilket som resultat gör att bilen avverkar 100 km/h från stillastående på 3,2 sekunder och den dubbla farten är du uppe i 8,9 sekunder efter att du startade.En sexväxlad låda från Graziano är parad med den monstruösa V8:an.

En intressant lösning som man börjar se mer av är användningen av Air-Brake, McLaren MP4-12c använder sig av en, Bugatti Veyron har en, Pagani har två som sitter bak och beroende på vilken sida som behöver extra down force så reser sig den sidans air brake upp vid hårda inbromsningar och kurvtagningar. Arrinera Hussarya har även den dubbla likt Pagani och vid farter över 150 km/h aktiveras denna för att hjälpa till att hålla bilen på rätt kurs.

Toppfarten är skriven till 340 km/h vilket är någonstans i mitten av dagens superbilar, Snabbare än exempelvis Ferrari 458 Italia men snäppet slöare än den brutala superbilen Lamborghini Aventador som har något större motor att leka med vilket ger den en något högre toppfart på strax över 350 km/h.

Namnet är kanske inte det mest exotiska av namn men det har sin historia. En polsk stridsenhet som härjade obesegrat under drygt hundra år har varit inspirationskälla till detta monster. För den skara som beslutat sig för att slå till och köpa sitt eget exemplar av bilen så förväntas leveransen ske till de första lyckliga kunderna under slutet av detta år.

Samtliga bilder i detta inlägg kommer från hemsidan: http://www.gtspirit.com
 
   
Annonser