Lamborghini Aventador J – Flugornas herre!

429480_10151397104350483_1131289492_n

Dagens superbilar får ofta kritik för att trenden går från det som räknas som klassisk sportbil, numera styrs mycket av datorer ombord bilarna och mycket fokuseras på varvtider vilket lämnar ytterst lite glädje åt föraren att göra som han eller hon vill. Detta gäller framför allt för Lamborghini och efter uppköpet av Automobili Lamborghini S.p.a 1998 så var många kritiska att det gamla galna som varit synonymt till Lamborghini i flera år skulle försvinna.

Genève International Motor Show 2012 svarade Lamborghini och satte punkt för min och många andras tvekande genom att visa upp en Lamborghini Aventador med tilläggsnamnet Jota (J). Bilen var totalt befriad från allt vad tak, ja till och med vindruta heter. Designen gjordes om på endast sex veckor vilket är rätt osannolikt med tanke på hur bra den återspeglar Lamborghini. Hjärtat var Lamborghinis helt nya V12:a på 700 häst. Man lät även en spoiler få pryda bilen baktill för att addera lite extra kaxighet till helheten. Innan visningen officiellt under mässan i Genève 2012 så släpptes en video på bilen. dock såg man inte ett dugg av vad som skulle visas utan endast lysen som körde förbi kameran på en kolsvart väg mitt i natten. I videon myntas ordet ”Unica” vilket var vid tillfället en hård nöt att knäcka vad Lamborghini egentligen menade.  Häftiga teorier kom från fans från hela världen och till slut fick någon fram en pixlig bild på vad som var framlyktorna till Aventador LP 700-4. Allmänheten trodde att en Aventador Roadster skulle visas på mässan men blev totalt upp snurrade på läktaren av Lamborghini.

Bilen är inget koncept utan en ”one-off ” vilket innebär att den är fullt fungerande men tillverkades endast i ett exemplar. Kort efter premiären såldes bilen till en anonym köpare för fullkomligt vansinniga 2.8 miljoner USD.

Vad får då den mystiska ägaren får sina pengar? Jo han får en utav världens mest moderna superbilar och om han kör bilen mycket så slipper han garanterat tänka på varken frukost, lunch eller middag eftersom han lär få i sig gott om flugor och insekter när han pressar på en varm solig dag. Bilen sågs för en kort tid sedan i Marbella tillsammans med en till utav Lamborghinis högst exklusiva superbilar nämligen en Reventón Roadster. Ryktet säger att ägaren är en privat samlare och äger båda bilarna bland annat…!

Ta gärna en titt på några bilder jag tog på mässan nedan.

       

Annonser